- 500 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.σ.ελαιόλαδο
- 1πρέζα αλάτι
- 1ποτήρι χλιαρό νερό
- 2 διπλά στήθη κοτόπουλου
- 2 κίτρινες πιπεριές σε λεπτές λωρίδες
- 1 κόκκινη πιπεριά σε λεπτές λωρίδες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 150 γρ.φέτα
- 300 γρ.γραβιέρα τριμμένη
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
-
Βάζουμε όλα τα υλικά του φύλλου σε ένα μεγάλο μπολ και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια λεία και ελαστική ζύμη. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
-
Βράζουμε το κοτόπουλο για 15 λεπτά σε αλατισμένο νερό και το μαδάμε.
-
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με τις πιπεριές. Μόλις μαλακώσουν καλά, βάζουμε το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε άλλα 4-5 λεπτά.
-
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και μόλις κρυώσει καλά, το ανακατεύουμε με τα τυριά.
-
Ανοίγουμε τη ζύμη σε 4 φύλλα. Τα δύο πρέπει να είναι όσο η διάμετρος του ταψιού και τα άλλα 2 μεγαλύτερα ώστε να διπλώσουν από πάνω.
-
Λαδώνουμε το ταψί και βάζουμε το ένα μεγάλο φύλλο. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, τοποθετούμε το δεύτερο μεγάλο φύλλο, ξαναραντίζουμε και απλώνουμε τη γέμιση.
-
Τοποθετούμε το ένα από τα μικρότερα φύλλα, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τοποθετούμε και το τελευταίο φύλλο. Κλείνουμε προς τα μέσα τις άκρες και λαδώνουμε ξανά.
-
Ψήνουμε για 1 ½ ώρα στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει καλά για να σερβίρουμε.