Λαιμός: οδηγίες για να αποφύγουμε την πρόωρη χαλάρωσή του

Λαιμός: οδηγίες για να αποφύγουμε την πρόωρη χαλάρωσή του

Ο λαιμός είναι το σημείο του σώματός μας που φανέρωνει την ηλικία μας. Κι αυτό γιατί το δέρμα στον λαιμό είναι πιο λεπτό και ευάλωτο κι επιπλέον έχουμε την τάση να παραμελούμε τη φροντίδα του. Για να καταπολεμήσουμε μακροπρόθεσμα την χαλάρωση του, θα πρέπει να εντάξουμε την περιποίησή του στο καθημερινή μας ρουτίνα ομορφιάς και παράλληλα να αποφεύγουμε τα παρακάτω λάθη.

#Καθαρίζουμε καθημερινά την επιδερμίδα του λαιμού

Οι περισσότερες γυναίκες ξεχνάμε την κίνηση αυτή και εστιάζουμε μόνο στο πρόσωπο. Ωστόσο, οι ειδικοί τονίζουν ότι δεν πρέπει να αμελούμε τον λαιμό και το ντεκολτέ κάθε φορά που καθαρίζουμε το πρόσωπο. Είναι το απαραίτητο βήμα για να απομακρύνουμε τους ρύπους, να ξεμπλοκάρουμε τους πόρους και να βοηθάμε τις ενυδατικές συνθέσεις να απορροφούνται καλύτερα.

 

#Ενυδατώνουμε δυο φορές τη μέρα με τις παλάμες

Για να προσφέρουμε ουσιαστική φροντίδα, θρέψη και ελαστικότητα στην περιοχή, εφαρμόζουμε πάντα τις εξειδικευμένες συνθέσεις που χρησιμοποιούμε στο πρόσωπο, πρωϊ και βράδυ. Τα ενεργά αντιγηραντικά και συσφικτικά συστατικά που περιέχουν θα καθυστερήσουν τα σημάδια γήρανσης και θα διατηρήσουν την περιοχή νεανική και σφριγηλή.

Extra tip: Επίσης καλό είναι να αποφεύγουμε να εφαρμόζουμε το γαλάκτωμα σώματος στον λαιμό. Κι αυτό γιατί δεν είναι σχεδιασμένο ώστε να απορροφάται σωστά από τη συγκεκριμένη περιοχή.

#Απαραίτητο το αντηλιακό

Το ίδιο ισχύει και για το αντηλιακό. Κάθε πρωϊ απλώνουμε την ποσότητα αντηλιακού ευρέως φάσματος που αναλογεί σε πρόσωπο και λαιμό. Ακολουθούμε αυτόν τον κανόνα ακόμα και μια συννεφιασμένη μέρα. Ο ήλιος έστω κι αν δεν τον βλέπουμε μπορεί να μας βλάψει.

 

# Υιοθετούμε τη σωστή στάση ύπνου

Σε πολλές από εμάς αρέσει να κοιμόμαστε στο πλάι ή μπρούμυτα, όμως δυστυχώς αυτή η στάση επιδεινώνει τις ρυτίδες και το «τσαλάκωμα» του δέρματος. Γι’ αυτό η ιδανική στάση ύπνου είναι ανάσκελα. Επίσης χρησιμοποιούμε μεταξωτές μαξιλαροθήκες, προκειμένου να μειώσουμε τις τριβές που υφίσταται το δέρμα μας κατά τη διάρκεια του ύπνου.

πηγή