Εύκολη συνταγή που θα ενθουσιάσει μικρούς & μεγάλους!
Υλικά:
- 1 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1 κουτ. του γλυκού σκόρδο
- 1/2 κουτ. του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 900 γρ. φτερούγες κοτόπουλου
- 300 γρ. τυρί Παρμεζάνα
- 2 κουτ. της σούπας φύλλα βασιλικού
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 4 κουτ. της σούπας ανάλατο βούτυρο
Εκτέλεση:
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C και τοποθετείς το αντικολλητικό χαρτί πάνω στο ταψί.
- Σε ένα μικρό μπολ, αναμειγνύεις το αλάτι, το μαύρο πιπέρι και το σκόρδο. Ανακατεύεις.
- Καθαρίζεις τις φτερούγες, σύμφωνα με τις οδηγίες που θα σου δώσει είτε ο κρεοπώλης είτε ο υπεύθυνος κρεατικών στο σούπερ-μάρκετ. Κρατάς λίγο λίπος για την γεύση.
- Αφού τις καθαρίσεις, σκουπίζεις τις φτερούγες με χαρτί κουζίνας και τις βουτάς στο μείγμα του μικρού μπολ.
- Ψήνεις μέχρι να μαγειρευτούν οι φτερούγες και το δέρμα τους γίνει τραγανό, για περίπου 45 – 50 λεπτά.
- Όσο οι φτερούγες ψήνονται, σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύεις την παρμεζάνα, τα φύλλα βασιλικού και τις λιωμένες σκελίδες σκόρδου. Λίγα λεπτά πριν οι φτερούγες ψηθούν, λιώνεις σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο. Το αφήνεις για λίγο να κρυώσει και το αναμειγνύεις με το μείγμα στο μεγάλο μπολ.
- Βουτάς τις ψημένες φτερούγες στο μείγμα παρμεζάνας και φροντίζεις να μαριναριστεί παντού. Τα αφήνεις για λίγο στην άκρη.