Πράσινη σαλάτα με ζεστό κατσικίσιο τυρί, ρόδι και σάλτσα καρύδι

Πράσινη σαλάτα με ζεστό κατσικίσιο τυρί, ρόδι και σάλτσα καρύδι

Κλασικός συνδυασμός, εδώ σε μια παραλλαγή με ενδιαφέρουσες υφές. Το κατσικίσιο τυρί θα δώσει την επιθυμητή λιπαρότητα, ενώ το αχλάδι οξύτητα και φρεσκάδα.

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Για το τυρί

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

Τυρί

  1. Βουτάμε κάθε φέτα τυριού πρώτα στο αυγό, μετά στα ψίχουλα, έτσι ώστε να καλυφθεί καλά, και βάζουμε σε ταψάκι με λαδόκολλα.
  2. Βάζουμε στο ψυγείο για 20-30 λεπτά.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στη λειτουργία του αέρα.
  4. Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του τυριού.

Σάλτσα

  1. Χτυπάμε στον πολυκόφτη τα μισά καρύδια μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά, μέχρι να σχηματιστεί μια σάλτσα.

Σαλάτα

  1. Σε σαλατιέρα ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα μαζί με αλατοπίπερο.
  2. Περιχύνουμε με τη σάλτσα, τακτοποιούμε όμορφα τις φέτες τυριού και σκορπίζουμε το ρόδι και τα υπόλοιπα καρύδια.

πηγή