Απλή & νόστιμη συνταγή!
Υλικά:
250 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
250 γρ. ζάχαρη
4 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 βανιλίνη
λίγο αλάτι
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 φλ. γάλα
2 κ.σ. κακάο άγλυκο
2 κ.σ. γάλα (για το μείγμα σοκολάτας)
View this post on Instagram
Εκτέλεση:
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180°C (αντιστάσεις).
Χτυπάς το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτεις τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
Ρίχνεις τη βανίλια και ανακατεύεις.
Προσθέτεις το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα και ανακατεύεις απαλά μέχρι να ενσωματωθούν.
Χωρίζεις το μείγμα σε δύο ίσα μέρη:
Στο ένα αφήνεις το μείγμα ως έχει (βανίλια).
Στο άλλο προσθέτεις το κακάο και 2 κ.σ. γάλα, και ανακατεύεις καλά.
Ρίχνεις εναλλάξ κουταλιές από τα δύο μείγματα σε βουτυρωμένη φόρμα.
Με ένα μαχαίρι ή ξυλάκι, ανακατεύεις ελαφρώς για να δημιουργήσεις το “μαρμπρέ” εφέ.
Ψήνεις για 45-50 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρό ένα μαχαίρι από το κέντρο.
Αφήνεις να κρυώσει πριν ξεφορμάρεις.
καλή απόλαυση!