Σαλάτα με μπλε τυρί, αχλάδι και ξηρούς καρπούς που θα εντυπωσιάσει τους αγαπημένους σας!
Υλικά:
1 iceberg
1 ματσάκι λολο ροσο (κόκκινο μαρούλι)
2 μέτρια αχλάδια
100 γρ. μπλε τυρί
5-6 αποξηραμένα σύκα
2-3 κουτ. σούπας φουντούκια
2 κουτ. σούπας γκρανμπερις
Για τη σάλτσα:
80 ml ελαιόλαδο
1 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. μπαλσάμικο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μεγάλο μπωλ χοντροκόβουμε με το χέρι το iceberg και το λολο ροσο . Σε ένα βάζο με καπάκι που κλείνει (ή σε ένα μπολ με το σύρμα) χτυπάμε τα υλικά για τη σάλτσα. Την ώρα του σερβιρίσματος μεταφέρουμε τις πρασινάδες σε μιά σαλατιέρα και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Γαρνίρουμε στο τέλος με τους χοντροκομμένους ξηρούς καρπούς, τα γκρανμπερις, τά σύκα κομμένα σε ροδέλες, τα αχλάδια σε μικρά κομμάτια και θρυμματίζουμε με το χέρι το μπλε τυρί.
Καλή μας απόλαυση!