Μπισκότα κανέλας

Μπισκότα κανέλας

Τα κουλουράκια είναι το τέλειο σνακ για εσένα στο γραφείο και τα παιδιά στο σχολείο. Και με μυρωδάτη κανέλα είναι τα ωραιότερα.

Υλικά:

  • 800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 230 γρ. ζάχαρη
  • 210 γρ. σπορέλαιο
  • 250 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1/2 κ.γ σόδα
  • 2 κ.γ. baking powder
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ γαρύφαλλο

Εκτέλεση:

  • Σε ένα μπολ ρίχνεις το αλεύρι και το baking powder και ανακατεύεις
  • Σε ένα δεύτερο μπολ ρίχνεις το σπορέλαιο και τη ζάχαρη και ανακατεύεις πολύ καλά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν
  • Προσθέτεις τη σόδα, τον χυμό πορτοκαλιού και συνεχίζεις το ανακάτεμα μέχρι να αποκτήσει αφρό
  • Προσθέτεις το μείγμα με το πορτοκάλι στο πρώτο μπολ και ανακατεύεις
  • Ρίχνεις την κανέλα, το γαρύφαλλο, το ξύσμα από το πορτοκάλι
  • Ζυμώνεις με το χέρι απαλά ώστε να ανακατευτούν τα υλικά
  • Μ’ ένα πλάστη ανοίγεις  τη ζύμη σε μια καθαρή επιφάνεια
  • Χρησιμοποιείς ένα κουπ πατ για να δώσεις το σχέδιο που θέλεις ή τα κάνεις στρογγυλά με τα χέρια
  • Απλώνεις σε ένα ταψί λαδόκολλα και τοποθετείς τα κουλουράκια το ένα δίπλα στο άλλο με μικρή απόσταση
  • Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς και τα ψήνεις στον αέρα για 10-15 λεπτά
  • Μπορείς να ρίξεις από πάνω ζάχαρη πριν τα βάλεις στο φούρνο.