Εύκολη συνταγή για πίτα με κιμά! Αν συνοδευτεί με σαλάτα είναι το τέλειο γεύμα!
Υλικά:
1 πακέτο χωριάτικο φύλλο για πίτες
2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 γρ. τυρί φέτα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και το αφήνουμε λίγο να καραμελώσει. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τον κιμά, τον σπάμε με την βοήθεια μίας κουτάλας και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να βράσει ο κιμάς για 15-20 λεπτά και να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Θα περιμένουμε να κρυώσει αρκετά η γέμιση του κιμά και θα προσθέσουμε τη φέτα.
Λαδώνουμε το ταψί και τοποθετούμε 6 χωριάτικα φύλλα που τα έχουμε λαδώσει ενα – ενα. Θα απλώσουμε πάνω από τα φύλλα τη γέμιση. Στο τέλος θα σκεπάσουμε με τα 4 χωριάτικα φύλλα και θα χαράξουμε με ένα μαχαίρι, σε κομμάτια. Θα ραντίσουμε με ελαιόλαδο και λίγο νερό και Θα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 45-50 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανή η πίτα μας.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!