Κιμαδόπιτα με χωριάτικο φύλλο

Κιμαδόπιτα με χωριάτικο φύλλο

Εύκολη συνταγή για πίτα με κιμά! Αν συνοδευτεί με σαλάτα είναι το τέλειο γεύμα!

Υλικά:

1 πακέτο χωριάτικο φύλλο για πίτες

2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

200 γρ. τυρί φέτα

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και το αφήνουμε λίγο να καραμελώσει. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τον κιμά, τον σπάμε με την βοήθεια μίας κουτάλας και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να βράσει ο κιμάς για 15-20 λεπτά και να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Θα περιμένουμε να κρυώσει αρκετά η γέμιση του κιμά και θα προσθέσουμε τη φέτα.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Λαδώνουμε το ταψί και τοποθετούμε 6 χωριάτικα φύλλα που τα έχουμε λαδώσει ενα – ενα. Θα απλώσουμε πάνω από τα φύλλα  τη γέμιση. Στο τέλος θα σκεπάσουμε με τα 4 χωριάτικα φύλλα  και θα χαράξουμε με ένα μαχαίρι, σε κομμάτια. Θα ραντίσουμε με ελαιόλαδο και λίγο νερό και Θα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 45-50 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανή η πίτα μας.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!