Εύκολη συνταγή για σπιτική κιμαδόπιτα με φανταστική γεύση.
Υλικά:
2 φύλλα σφολιάτα
2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
100 γρ. τυρί φέτα
100 γρ. γραβιέρα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και το αφήνουμε λίγο να καραμελώσει. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τον κιμά, τον σπάμε με την βοήθεια μίας κουτάλας και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να βράσει ο κιμάς για 15-20 λεπτά και να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Θα περιμένουμε να κρυώσει αρκετά η γέμιση του κιμά και θα προσθέσουμε τη φέτα και τη γραβιέρα.
Λαδώνουμε το ταψί και τοποθετούμε το ενα φύλλο σφολιάτας και θα προσθέσουμε τη γέμιση. Στο τέλος θα σκεπάσουμε με το 2ο φύλλο σφολιάτας και θα χαράξουμε με ένα μαχαίρι, σε κομμάτια. Θα ραντίσουμε με ελαιόλαδο και λίγο νερό και Θα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 45-50 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανή η πίτα μας.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση