Κεικ πορτοκάλι!

Κεικ πορτοκάλι!

Εύκολη & κλασική συνταγή για ένα αρωματικό κέικ πορτοκαλιού.

Υλικά:

250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

2 φλιτζάνια ζάχαρη

4 μεσαία αυγά ή 3 μεγάλα

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι

1 βανίλια

ξύσμα ενός πορτοκαλιού

1 πρέζα αλάτι

άχνη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο, το χυμό πορτοκαλιού, τη βανίλια, το ξύσμα, το αλάτι και το αλεύρι. Χτυπάμε με το μίξερ για 4-5 λεπτά να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 2 μακρόστενες φόρμες του κεικ ή 1 μεγάλη στρογγυλή. Προσθέτουμε τη ζύμη του κέικ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 50 περίπου λεπτά. Αφού ψήθεί το κέικ μας και κρυώσει καλά, πασπαλίζουμε με άχνη.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!