Κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα

Κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα

Φρέσκα ζυμωμένα κεφτεδάκια βουτηγμένα σε κόκκινη σάλτσα με τη συνοδεία ρυζιού.

Υλικά:

  • 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 1/3 του φλιτζανιού παρμεζάνα
  • 1/2 του φλιτζανιού σπανάκι
  • 1/2 φλιτζάνι φρυγανιά, τριμμένη
  • 1/3 του φλιτζανιού γάλα
  • 1 αβγό
  • 700 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι (για γεύση)

Εκτέλεση:

  • Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύεις τον κιμά με το αβγό, την παρμεζάνα, το μοσχοκάρυδο και ένα κοφτό κουταλάκι αλάτι.
  • Σε ένα άλλο μικρό μπολ, ανακατεύεις το τρίμμα φρυγανιάς με το γάλα. Το αφήνεις να “μουλιάσει” για πέντε λεπτά.
  • Προσθέτεις το παραπάνω μείγμα στο μεγάλο μπολ και στη συνέχεια ρίχνεις από πάνω το ψιλοκομμένο σπανάκι. Αφού φορέσεις τα γάντια σου, ανακατεύεις πολύ καλά και προσεκτικά.
  • Με τα χεράκια σου πλάθεις μικρά κεφτεδάκια (περίπου 20 στον αριθμό).
  • Σε ένα τηγάνι με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, τηγανίζεις τα κεφτεδάκια και από τις δύο πλευρές για περίπου 5 λεπτά, προκειμένου να θωρακιστούν.
  • Παράλληλα, σε μία κατσαρόλα ζεσταίνεις τη σάλτα τομάτας.
  • Μόλις τα βγάλεις από το τηγάνι, προσθέτεις τα κεφτεδάκια στη σάλτσα τομάτας και τα αφήνεις να βράσουν για 7-8 λεπτά.

πηγή