Κανελόνια με κιμά

Κανελόνια με κιμά

Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ! Νόστιμο φαγητό για να απολαύσετε με τους φίλους σας και την οικογένεια σας.

Υλικά:

1 πακέτο κανελόνια

Για τον κιμά:

500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας πελτέ

1 ώριμη ντομάτα στον τρίφτη

1 καρότο στον τρίφτη

αλάτι και πιπέρι

Για τη σάλτσα ντομάτας:

250 γρ.  χυμό ντομάτας

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας μαϊντανό

αλάτι και πιπέρι

Για την μπεσαμέλ:

1 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο

1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 λίτρο ζεστό γάλα

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

τριμμένο μοσχοκάρυδο

2 αυγά

½ φλιτζ. τσαγιού κεφαλοτύρι, τριμμένο + έξτρα 4 κουτ. σούπας κεφαλοτύρι

Εκτέλεση:

Για τη σάλτσα ντομάτας: Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 10 λεπτά.

Για τον κιμά: Σε φαρδιά ρηχή κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τον κιμά. Με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε συνεχώς για 5-6 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το αλάτι και το πιπέρι. Στη συνέχεια ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και τον πελτέ και αφήνουμε να βράσει με τον κιμά για 4-5 λεπτά. Δεν πρέπει να έχει υγρά ο κιμάς μας και αφήνουμε να κρυώσει. Γεμίζουμε τα κανελόνια με ένα κουταλάκι ή φοράμε γάντια και τα γεμίζουμε με τα δάχτυλα.

Για την μπεσαμέλ: Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε κουταλιά – κουταλιά το αλεύρι και το ανακατεύουμε για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να καβουρδιστεί. Προσθέτουμε σταδιακά το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας ασταμάτητα με με το σύρμα ή με μια ξύλινη κουτάλα, για να διαλυθούν τυχόν κόμποι και το μείγμα να γίνει λείο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε την μπεσαμέλ για λίγα λεπτά, μέχρι να δέσει καλά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και αρκετό μοσχοκάρυδο και στη συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά, ανακατεύοντας καλά για να ενωθούν στο μείγμα. Τέλος, ρίχνουμε το τριμμένο κεφαλοτύρι (1/2 κούπα) και ανακατεύουμε.

Σύνθεση φαγητού: Σε ένα ορθωγόνιο ταψί ρίχνουμε στη βάση λίγες κουταλιές από τη σάτσα ντομάτας και απο πάνω τοποθετούμε τα κανελόνια. Απο πάνω ρίχνουμε λίγες κουταλιές απο τη σάλτσα ντομάτας και στο τέλος βάζουμε την μπεσαμέλ και απο πάνω το έξτρα κεφαλοτύρι. Σκεπάζουμε το φαγητό με αλουμινόχαρτο  και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους  180 – 200°C για 30 λεπτά περίπου. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμη 10 λεπτά ώστε όταν ψηθεί να κάνει μια ωραία κρούστα.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.