Αυτό το ζεστό κρασί μας έρχεται από την Γερμανία και δίνει ένα ξεχωριστό άρωμα στις εορταστικές ημέρες.
Υλικά:
- 8 κλωναράκια κανέλα
- 3/4 του φλιτζανιού λευκή ζάχαρη
- 3/4 μπουκάλι κόκκινο κρασί
- 12 ολόκληρα γαρίφαλα
- 1 πορτοκάλι, κομμένο σε φέτες
Εκτέλεση:
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ρίχνεις το κόκκινο κρασί. Το αφήνεις να βράσει για λίγα λεπτά (σε καμία περίπτωση μέχρι να κοχλάσει) σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτεις τα υπόλοιπα συστατικά και συνεχίζεις να βράζεις για περίπου 5 λεπτά.
- Το αφήνεις στην άκρη να κρυώσει για 40 λεπτά.
- Αφού στραγγίξεις το ρόφημα (για να φύγουν τα μπαχαρικά και το πορτοκάλι), σερβίρεις σε ένα καλό γυάλινο ποτήρι και απολαμβάνεις!