Μια σπιτική εκδοχή των κεσαντίγιας ή quesadillas! Εύκολη και γρήγορη συνταγή που μπορείτε να απολαύσετε με ενα ντιπ δροσιστικού γιαουρτιού!
Υλικά για τις κεσαντίγιας:
4 τορτίγιες
4 κουτ. σούπας τυρί κρέμα
1 φλιτζάνι τσένταρ τριμμένο
1 φλιτζάνι γκούντα τριμμένη
1 ντομάτα σε ροδέλες
6 φέτες μπέικον
2 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
πιπέρι
Υλικά για το ντιπ γιαουρτιού:
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
1,5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουτ. γλυκού ξίδι
1 φλιτζανάκι του καφέ δυόσμο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τσιγαρίζουμε τις φέτες μπέικον. Αφού ψηθούν τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί. Παίρνουμε το ένα φύλλο της τορτίγιας και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της 1 κουταλιά τυρί κρέμα. Στη συνέχεια 3 φέτες απο το ψημένο μπέικον. Απο πάνω το μισό φλιτζάνι γκούντα και το μισό φλιτζάνι τσένταρ. Μετά τη μισή ντομάτα κομμένη σε ροδέλες. Παίρνουμε το δεύτερο φύλλο της τορτίγιας και επίσης το αλέιφουμε με μια κουταλιά τυρί κρέμα και σκεπάζουμε τη γεμισμένη τορτίγια μας ώστε να κλείσει. Τοποθετούμε την κεσαντίγια μας σ’ενα αντικολλητικό τηγάνι με μια κουταλιά ηλιέλαιο και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει η μια πλευρά. Δε θέλουμε δυνατή φωτιά για να μην καεί η τορτίγια. Γυρνάμε και απο την άλλη πλευρά να ροδίσει. Την τοποθετούμε σε ένα πιάτο και αφήνουμε λίγα λεπτά να κρυώσει και μετα κόβουμε σε 4 κομμάτια.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τις άλλες 2 τορτίγιες.
Για το ντιπ γιαουρτιού απλά ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα ρίχνουμε σε ένα μπωλ, Σερβίρουμε τις τορτίγιες μας με το ντιπ γιαουρτιού.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση