Αγαπάς τα μελομακάρονα. Αγαπάς τη σοκολάτα. Συνδύασέ τα για έξτρα σουπερ αποτέλεσμα αυτά τα Χριστούγεννα!
Υλικά:
- 2 κούπες ελαιόλαδο
- 1,5 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα χυμό πορτοκάλι
- 1/2 κούπα κονιάκ
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουτερ
- 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι και 1 λεμόνι
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
- 1/2 κούπα σιμιγδάλι λεπτό
- 1 κιλό αλεύρι μαλακό
- 350 γρ καρυδόψιχα
- Για το σιρόπι:
- 2 κούπες ζάχαρη
- 2 κούπες νερό
- 2 κούπες μέλι
- Για το γαρνίρισμα:
- 500 γρ. κουβερτούρα
- λίγο γάλα (περίπου μισό φλιτζάνι)
Εκτέλεση:
- Σε μια λεκάνη ανακατεύεις το λάδι με την ζάχαρη.
- Προσθέτεις την σόδα την οποία την διαλύεις στο χυμό πορτοκαλιού. Ρίχνεις το κονιάκ, το μπέικιν, το ξύσμα, τα καρύδια, τα μπαχαρικά και το σιμιγδάλι.
- Σταδιακά ρίχνεις και το αλεύρι.
- Ζυμώνεις και πλάθεις τα μελομακάρονα.
- Τα τοποθετείς σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα.
- Ψήνεις για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Τα αφήνεις μέσα στο ταψί να κρυώσουν με το φούρνο σβηστό και την πόρτα ανοιχτή.
- Ετοιμάζεις το σιρόπι. Βράζεις σε μια κατσαρόλα το μέλι, τη ζάχαρη και το νερό μέχρι να λιώσει όλο το μέλι.
- Αφού βγάλεις τη λαδόκολλα ρίχνεις το σιρόπι πάνω στα μελομακάρονα.
- Όταν κρυώσουν καλά τα βουτάς στη λιωμένη κουβερτούρα (την έχεις λιώσει σε μπεν μαρί, μαζί με το γάλα).
- Απλώνεις σε αλουμινόχαρτο να κρυώσουν και πασπαλίζεις με καρυδόψιχα.
Tip
Αντί για κουβερτούρα μπορείς να βάλεις λευκή σοκολάτα ή γάλακτος εάν σου αρέσουν περισσότερο!