Δίπλες Χριστουγεννιάτικες

Δίπλες Χριστουγεννιάτικες

Αν εξαιρέσεις πως πρέπει να τις περάσεις από το τηγάνι, οι δίπλες δεν έχουν – στην παραδοσιακή τους συνταγή – πολλές θερμίδες! Δοκίμασε να τις ετοιμάσεις και να απολαύσεις την γλυκιά τραγανή γεύση τους.

Υλικά:

  • 6 αυγά
  • Το ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι
  • 1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3 φλιτζάνια μέλι
  • 1 1/2 φλιτζάνι νερό
  • 2 φλιτζάνια καρύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

  • Χτύπησε τα αυγά σε ένα μπολ και πρόσθεσε το ξύσμα πορτοκαλιού και όσο αλεύρι πάρει για να έχεις μια σφιχτή ομοιόμορφη ζύμη που δεν κολλάει
  • Χώρισε τη ζύμη σε 8 ίσα μέρι και πλάσε με αυτά 8 μικρά μπαλάκια. Τύλιξε με μεμβράνη και άφησε να σταθούν για 1 ώρα
  • Πάρε την κάθε ζύμη και άνοιξε με τον πλάστη λεπτά, πολύ λεπτά φύλλα. Αν έχεις μηχανή για ζυμαρικά πέρασέ την από εκεί και θα γίνει άψογη σε χρόνο dt
  • Κόψε σε παραλληλόγραμμα με ένα μαχαίρι ή μια ροδέλα για πίτσα
  • Βάλε μπόλικο λάδι σε μια κατσαρόλα να κάψει και ετοιμάσου να ψήσεις τις δίπλες
  • Δίπλωσε τα φύλλα σε χαλαρά ρολάκια και βούτηξε στο λάδι που έχει όμως κάψει πολύ καλά. Μια καλή ιδέα είναι να τυλίξεις τη ζύμη σε ένα πηρούνι αφήνοντάς τα στην κατσαρόλα
  • Αφού πάρουν χρώμα βγάλε σε απορροφητικό χαρτί και να στραγγίξουν και ετοίμασε το σιρόπι
  • Βάλε το μέλι και το νερό να βράσουν για μερικά λεπτά, αφαίρεσε τον αφρό και βούτηξε τις δίπλες μέσα να τραβήξουν λίγα λεπτά
  • Βάλε τις δίπλες σε μια πιατέλα και πασπάλισε με το καρύδι και την κανέλα.

πηγή