Συνταγή για γιουβέτσι με μοσχαράκι

Συνταγή για γιουβέτσι με μοσχαράκι

Κλασική αγαπημένη συνταγή! Ιδανική για το κυριακάτικο τραπέζι!

Υλικά:

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας σε μερίδες (κατά προτίμηση νουά ή κιλότο)
  • 500 γραμ. κριθαράκι χοντρό
  • ½ κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένο
  • ½ ποτηράκι κόκκινο ξηρό κρασί
  • 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
  • 6-7 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • Λίγο αλεύρι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Κεφαλοτύρι τριμμένο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

  • Καθάρισε το κρέας (ποτέ όμως μην το πλένεις κάτω από τρεχούμενο νερό) και πάναρέ το σε λίγο αλευράκι
  • Βάλε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα να κάψει και τσιγάρισε το κρέας να πάρει χρώμα. Πρόσθεσε το κρεμμύδι και το σκόρδο
  • Σβήσε το φαγητό σου με κρασί και άφησε να εξατμιστεί λίγο το αλκόολ. Στη συνέχεια πρόσθεσε τη ντομάτα, τον πελτέ και το μαϊντανό, σκέπασε και άφησε το φαγητό να σιγοβράσει
  • Γύρισε το κρέας με τη σαλτσούλα του σε πήλινο σκεύος με 2 φλιτζάνια ζεστό νεράκι και το κριθαράκι. Αλατοπιπέρωσε σκέπασε και ψήσε στους 200oC για μισή ώρα
  • Σέρβιρε με μπόλικο τριμμένο τυράκι

Tip

Μην σε αγχώνει το κριθαράκι. Σε 30 λεπτά θα είναι σίγουρα ψημένο. Αρκεί να βάλεις αρκετό νεράκι για να έχει να “πιει” υγρά.

πηγή