Κλασική αγαπημένη συνταγή! Ιδανική για το κυριακάτικο τραπέζι!
Υλικά:
- 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας σε μερίδες (κατά προτίμηση νουά ή κιλότο)
- 500 γραμ. κριθαράκι χοντρό
- ½ κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένο
- ½ ποτηράκι κόκκινο ξηρό κρασί
- 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
- 6-7 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- Λίγο αλεύρι
- Αλάτι, πιπέρι
- Κεφαλοτύρι τριμμένο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
- Καθάρισε το κρέας (ποτέ όμως μην το πλένεις κάτω από τρεχούμενο νερό) και πάναρέ το σε λίγο αλευράκι
- Βάλε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα να κάψει και τσιγάρισε το κρέας να πάρει χρώμα. Πρόσθεσε το κρεμμύδι και το σκόρδο
- Σβήσε το φαγητό σου με κρασί και άφησε να εξατμιστεί λίγο το αλκόολ. Στη συνέχεια πρόσθεσε τη ντομάτα, τον πελτέ και το μαϊντανό, σκέπασε και άφησε το φαγητό να σιγοβράσει
- Γύρισε το κρέας με τη σαλτσούλα του σε πήλινο σκεύος με 2 φλιτζάνια ζεστό νεράκι και το κριθαράκι. Αλατοπιπέρωσε σκέπασε και ψήσε στους 200oC για μισή ώρα
- Σέρβιρε με μπόλικο τριμμένο τυράκι
Tip
Μην σε αγχώνει το κριθαράκι. Σε 30 λεπτά θα είναι σίγουρα ψημένο. Αρκεί να βάλεις αρκετό νεράκι για να έχει να “πιει” υγρά.