Ζεστή, λαχταριστή και πεντανόστιμη!
Υλικά:
- 1 συσκευασία ζυμαρικά
- Δύο συσκευασίες μπέικον, κομμένες
- 2 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- Μισό φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
- 4 αβγά, χτυπημένα
- Μαύρο πιπέρι για γεύση
Εκτέλεση:
- Σε μία κατσαρόλα με νερό, βράζεις τα μακαρόνια, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Παράλληλα, κόβεις το μπέικον σε μικρά κομμάτια και το τσιγαρίζεις σε ένα τηγάνι. Αναπαδογυρίζεις συχνά, για να ψηθεί καλά.
- Μόλις περάσουν 5 λεπτά, προσθέτεις μια εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και τσιγαρίζεις μαζί το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα. Σβήνεις με κρέμα γάλακτος. Αφήνεις το μάτι ανοιχτό για ακόμα 5 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά.
- Αναμειγνύεις το μείγμα του τηγανιού με τα στραγγισμένα μακαρόνια στην κατσαρόλα.
- Σερβίρεις με παρμεζάνα, ψιλικομμένο μαϊντανό και απολαμβάνεις!