Χρυσαφένιοι κουραμπιέδες

Χρυσαφένιοι κουραμπιέδες

Χρυσαφένιοι κουραμπιέδες! Η συνταγή μου για υπέροχους χιονισμένους κουραμπιέδες!

Υλικά:

330 γρ. βούτυρο γάλακτος

70 γρ. άχνη

1 κουτ. σούπας κονιάκ

1 κρόκο αυγού

650-670 γρ. αλεύρι γ.ο.χ

250 γρ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα χοντροκομμένα

ανθόνερο

400 γρ, άχνη για το πασπάλισμα

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Εκτέλεση:

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο σε κομμάτια, την άχνη (70 γρ.), το κονιάκ, και τον κρόκο. Χτυπάμε στο μίξερ για 5 λεπτά να ανακατευτούν καλά τα υλικά και να γίνουν σαν κρέμα βουτύρου. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι. Στο τέλος ρίχνουμε και τα αμύγδαλα και ανακατέυουμε τη ζύμη με τα χέρια. Πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε τους κουραμπιέδες και τους τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους  180 – 200  ο C για 20 λεπτά. Γίνονται 30-35 κουραμπιέδες. Αφού κρυώσουν λίγο οι κουραμπιέδες ραντίζουμε με ανθόνερο και τους πασπαλίζουμε με άχνη.

Καλή επιυτυχία και καλή απόλαυση!