3 tips διακόσμησης για να σχεδιάσετε σωστά έναν ενιαίο χώρο στο σπίτι σας

3 tips διακόσμησης για να σχεδιάσετε σωστά έναν ενιαίο χώρο στο σπίτι σας

Σχεδόν όλοι αγαπούν τους ανοιχτούς χώρους στο σπίτι, άλλωστε είναι πιο ξεχωριστοί καθώς έχουν πολλαπλές χρήσεις. Είναι αρκετά χρηστικοί για τους γονείς προκειμένου να παρακολουθούν εύκολα τα παιδιά τους ενώ παίζουν. Αυτό το είδος διάταξης έχει καταφέρει να γίνει συνώνυμο της σύγχρονης κομψότητας και ευκολίας.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έρχεται αντιμέτωπο με τις δικές σας προτιμήσεις. Ένας χώρος χωρίς κανέναν τοίχο ίσως σας φαίνεται λίγο τρομακτικό. Γι ‘αυτό, όμως, είμαστε εμείς εδώ. Παρακάτω σας έχουμε τις καλύτερες συμβουλές και τα πιο έξυπνα κόλπα για το πώς να σχεδιάσουμε αποτελεσματικά ένα ενιαίο χώρο. Έχετε υπόψη σας καθώς σχεδιάζετε τη διάταξη ενός τέτοιου χώρου, ότι το τελικό αποτέλεσμα θα πρέπει να μοιάζει σαν να βγήκε από περιοδικό ή τηλεοπτική εκπομπή.

Σχεδιάστε ξεχωριστές ομάδες

Σας συνιστούμε να έχετε κάποιο σχέδιο πριν από τον σχεδιασμό κάποιου χώρου, ειδικά όταν αυτός είναι ένας ανοιχτός χώρος στο σπίτι. Προτού προχωρήσετε στην εστίαση της αισθητικής του δωματίου, θα πρέπει να έχετε μια σταθερή ιδέα για τους διάφορους τρόπους με τους οποίους σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το χώρο.

Ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να δημιουργηθούν ξεχωριστές ομαδοποιήσεις ανά λειτουργία. Είτε θέλετε να συνδυάσετε μια κουζίνα, είτε μια τραπεζαρία και σαλόνι, ή κάτι άλλο εξ ολοκλήρου, θα πρέπει να έχετε μια ιδέα για το πού θα τοποθετηθεί η κάθε ομάδα (ομάδα=ένας χώρος, πχ. κουζίνα) και πόσο μεγάλη θα πρέπει να είναι.

 

Όταν τοποθετείτε το χώρο μαζί, ενσωματώστε οπτικές ενδείξεις για να βοηθήσετε στον διαχωρισμό της κάθε ομάδας σας.διαχωρίσετε κάθε ομάδα σας. Εξετάστε τη γείωση του καθενός με ένα ξεχωριστό χαλί ή την τακτοποίηση των επίπλων σε εξατομικευμένες θέσεις καθισμάτων.

Μην ξεχνάτε τα σημεία εστίασης

Οι ενιαίοι χώροι μπορεί να είναι λίγο έξω από τον κανόνα, αλλά πρέπει ακόμα να τηρούν τις παραδοσιακές αρχές του εσωτερικού σχεδιασμού. Ως συνήθως, θα πρέπει να αποφασίσετε ποιο θα είναι το σημείο εστίασης για το δωμάτιο. Όπως παρατηρούμε στην παραπάνω εικόνα οι συγκεκριμένοι χώροι χρειάζονται περισσότερους από έναν. Κάθε μία από τις χωρισμένες ομάδες χρειάζεται το δικό της σημείο εστίασης για να «τραβήξει» το ενδιαφέρον.

Ο φωτισμός είναι μια εξαιρετική επιλογή για αυτό. Παρόμοια με τον πολυέλαιο και το κρεμαστό φωτισμό στην παραπάνω εικόνα, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε φωτιστικά για να «αγκυρώσετε» κάθε περιοχή χρήσης. Οι εναλλακτικές επιλογές θα μπορούσαν να συμπεριλαμβάνουν κομμάτια επίπλων, τζάκια ή αρχιτεκτονικά στοιχεία, όπως τα ενσωματωμένα ράφια.

Δώστε προσοχή στον «αρνητικό χώρο»

Ο αρνητικός χώρος είναι ο χώρος γύρω από και ανάμεσα στο υποκείμενο ενός σχεδιασμού. Ένα από τα καλύτερα διατηρημένα μυστικά του εσωτερικού σχεδιασμού είναι ότι ο αρνητικός χώρος αποτελεί βασικό συστατικό όλων των επιτυχημένων σχεδίων. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα σε ενιαίους χώρους.

Για το λόγο αυτό, οι περισσότεροι ανοιχτοί χώροι σφάλλουν από την πλευρά του μινιμαλισμού. Προσπαθήστε, λοιπόν, να δημιουργήσετε το σχέδιό σας γύρω από κομμάτια που τραβούν διπλό καθήκον παρέχοντας λειτουργική και αισθητική αξία. Για παράδειγμα, στην παραπάνω εικόνα η τραπεζαρία εξυπηρετεί αυτό το στυλ και την λειτουργία.

Χρησιμοποιείται επίσης για τη δημιουργία διαδρομών γύρω από το χώρο. Κατά τον προγραμματισμό του χώρου, αφήστε αρκετό κενό χώρο ώστε οι άνθρωποι να μπορούν εύκολα να μετακινούνται από τον ένα χώρο στον άλλο. Όχι μόνο θα κάνει το δωμάτιο πιο χρήσιμο, αλλά θα δώσει στο μάτι μια ευκαιρία να ξεκουραστεί και να επικεντρωθεί εκ νέου σε κάθε ομάδα.

πηγή

Ακολουθήστε μας στο Facebook