Πως να αφαιρέσετε την αδιάβροχη μάσκαρα χωρίς να ταλαιπωρήσετε τις βλεφαρίδες σας

Πως να αφαιρέσετε την αδιάβροχη μάσκαρα χωρίς να ταλαιπωρήσετε τις βλεφαρίδες σας

Μπορεί η αδιάβροχη μάσκαρα να αποτελεί μια εύκολη λύση για να αποφύγουμε τις μουτζούρες στο μακιγιάζ, ειδικά τις θερμές μέρες του χρόνου, αλλά το ερώτημα είναι πως βγαίνει χωρίς να ερεθίσει τα μάτια και να ταλαιπωρήσει τις βλεφαρίδες μας.

Η συχνή αυτή απορία έχει πολλές εναλλακτικές λύσεις, φυσικές ή μη, οι οποίες είναι απλές στην εφαρμογή τους. Αν λοιπόν αναρωτιέστε πως να αφαιρέσετε με ασφάλεια την αδιάβροχη μάσκαρα, οι παρακάτω τρόποι θα σας δώσουν την απάντηση.

Αφαίρεση αδιάβροχης μάσκαρα με καλλυντικά προϊόντα

Πέρα λοιπόν από τα de makeup, υπάρχουν κάποια ακόμη προϊόντα ομορφιάς που βγάζουν την αδιάβροχη μάσκαρα το ίδιο εύκολα και χωρίς να ερεθίσουν τα μάτια. Δείτε αναλυτικά την παρακάτω λίστα.

Primer βλεφαρίδων ή απλή μάσκαρα: Η εύκολη αφαίρεση ξεκινάει από την εφαρμογή της. Τι σημαίνει αυτό; Πως βάζοντας μια βάση ή μια στρώση απλής μάσκαρα πριν την αδιάβροχη θα μπορέσετε να την βγάλετε πολύ πιο γρήγορα και ανώδυνα.

Ντεμακιγιάζ ματιών: Βρείτε το ιδανικό προϊόν, συνήθως με βάση το λάδι ή διφασικό. Αυτό έχει την ικανότητα να σπάει την επίμονη μάσκαρα και να την αφαιρεί χωρίς να χρειάζεται τρίψιμο. Απλά εμποτίστε ένα βαμβάκι και ακουμπήστε το για περίπου 30 δευτερόλεπτα πάνω στο μάτι. Στη συνέχεια σκουπίστε απαλά για να απομακρύνετε την αδιάβροχη μάσκαρα και επαναλάβετε μέχρι να βγαίνει καθαρό.

Micellar water: Είναι το ίδιο αποτελεσματικό με το ξεβαφτικό ματιών που βασίζεται στο λάδι. Χρησιμοποιείται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Εμποτίζετε το βαμβάκι, το αφήνετε μερικά δευτερόλεπτα και σκουπίζετε ελαφριά μέχρι να φύγει η μάσκαρα.

Βaby oil: Αντίστοιχα με το ντεμακιγιάζ που βασίζεται στο λάδι, η αδιάβροχη μάσκαρα βγαίνει εξίσου εύκολα και με το baby oil. Η διαδικασία είναι ίδια. Εμποτίστε 2 δίσκους ντεμακιγιάζ, αφήστε τους να σταθούν για μερικά δευτερόλεπτα πάνω στα μάτια και έπειτα με μια ελαφριά κίνηση αφαιρέστε το επίμονο προϊόν.

Baby Shampoo: Μιας και πρόκειται για ένα απαλό προϊόν ιδανικό για βρέφη, είναι κατάλληλο και για τα μάτια μας. Μπορεί να αφαιρέσει την επίμονη αδιάβροχη μάσκαρα βάζοντας το σε ένα βαμβάκι και τοποθετώντας το για μερικά δευτερόλεπτα πάνω στο μάτι, όπως κάνετε με το ντεμακιγιάζ ματιών. Στη συνέχεια σκουπίστε το ελαφρώς και επαναλάβετε το σκούπισμα με ένα βρεγμένο πανί για να το αφαιρέσετε πλήρως.

Φυσικοί τρόποι με τους οποίους βγαίνει η αδιάβροχη μάσκαρα

Κι αν δεν θέλετε να χρησιμοποιείτε χημικά προϊόντα ή απλά ψάχνετε για εναλλακτικούς φυσικούς τρόπους αφαίρεσης της, υπάρχουν κάποια υλικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άφοβα και να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η αδιάβροχη μάσκαρα βγαίνει εύκολα χωρίς να ταλαιπωρεί και να σπάει τις βλεφαρίδες.

Ζεστό νερό: Εφαρμόστε με ένα πανάκι λίγο ζεστό νερό στα μάτια σας (προσοχή όχι καυτό, αλλά σε θερμοκρασία που να είναι ανεκτή). Αυτό θα βοηθήσει τη μάσκαρα που έχει συνήθως ως βάση της το κερί και άλλα συστατικά που λιώνουν, να μαλακώσει. Έτσι η αφαίρεση της με το καθαριστικό του προσώπου σας θα γίνει πολύ πιο εύκολα.

Ελαιόλαδο, αμυγδαλέλαιο ή λάδι καρύδας: Και τα τρια αυτά φυσικά υλικά έχουν την ικανότητα να διασπούν την επίμονη σύσταση της αδιάβροχης μάσκαρα, κάνοντας τη να βγει πιο γρήγορα. Χρησιμοποιήστε τα όπως το ντεμακιγιάζ. Εμποτίστε δηλαδή δυο βαμβάκια. Αφήστε τα πάνω στα μάτια σας για 30 δευτερόλεπτα και με απαλές κινήσεις προς μια κατεύθυνση (όχι τρίψιμο πέρα δώθε) αφαιρέστε την. Εναλλακτικά, μπορείτε να βάλετε μερικές σταγόνες και να κάνετε λίγο μασάζ πριν χρησιμοποιήσετε το βαμβάκι για να βγάλετε τη μάσκαρα.

Έλαιο jojoba: Φτιάξτε το δικό σας φυσικό διφασικό ντεμακιγιάζ αναμειγνύοντας ίσα μέρη από νερό και έλαιο τζοτζόμπα. Πριν τη χρήση ανακινήστε το δοχείο για να αναμειχθούν τα δυο υλικά και με αυτό εμποτίστε 2 δίσκους demakeup. Τοποθετήστε τους πάνω στα μάτια σας για μερικά δευτερόλεπτα και έπειτα αφαιρέστε τη μάσκαρα.

πηγή