Βασίλισσα Ελισάβετ: Το μυστηριώδες γράμμα της που θα διαβαστεί το… 2085 στην Αυστραλία

Βασίλισσα Ελισάβετ: Το μυστηριώδες γράμμα της που θα διαβαστεί το... 2085 στην Αυστραλία

Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ είχε γράψει μια άκρως απόρρητη επιστολή προς τους κατοίκους του Σίδνεϋ της Αυστραλίας – και δεν θα ανοιχτεί μέχρι το 2085.

Η βασίλισσα Ελισάβετ η οποία έφυγε από τη ζωή την περασμένη Πέμπτη σε ηλικία 96 ετών, συνέταξε την επιστολή το 1986 για να γιορτάσει την αποκατάσταση του κτηρίου Queen Victoria της πόλης την ίδια χρονιά.

Το οικοδόμημα, το οποίο χτίστηκε αρχικά το 1898 και πήρε το όνομά του από την προγιαγιά της βασίλισσας Βικτώρια, είναι ένα από τα πιο διάσημα κτίρια του Σίδνεϊ, που βρίσκεται στην καρδιά του κέντρου της πόλης.

Η σφραγισμένη επιστολή συνοδεύεται από οδηγίες για τον δήμαρχο του Σίδνεϊ.

«Σε μια κατάλληλη ημέρα που θα επιλεγεί από εσάς το έτος 2085 μ.Χ., θα μπορούσατε να ανοίξετε αυτόν τον φάκελο και να μεταφέρετε στους πολίτες του Σίδνεϊ το μήνυμά μου προς αυτούς», έγραψε η Ελισάβετ Β΄.

Το περιεχόμενο της επιστολής της βασίλισσας είναι μυστικό, αλλά πιθανότατα θα ευχαριστήσει τους κατοίκους του Σίδνεϊ για τη διάσωση και την ανακαίνιση του ιστορικού κτηρίου, αφού είχε σχεδόν κατεδαφιστεί για να ανοίξει χώρος στάθμευσης.

Πίσω το 1986, μια εταιρεία της Μαλαισίας υπέγραψε μια μίσθωση για 99 χρόνια για το κτίριο, λαμβάνοντας τη σύμβασή της μέχρι το 2085 – την ίδια χρονιά θα ανοίξει και θα δημοσιοποιηθεί η αλληλογραφία της βασίλισσας.

Η επιστολή αυτή τη στιγμή φυλάσσεται μέσα σε ένα θησαυροφυλάκιο σε μια περιορισμένη περιοχή με θόλο που βρίσκεται στην κορυφή του κτηρίου Queen Victoria.

Η Αυστραλία είναι χώρα της Κοινοπολιτείας και ηβασίλισσα Ελισάβετ Β’ υπηρέτησε ως αρχηγός του κράτους της χώρας για 70 χρόνια. Έκανε 16 ταξίδια στην Αυστραλία κατά τη διάρκεια της βασιλείας της, τελευταία φορά το 2011.

πηγή