Φιλέτο σολομού με σάλτσα πέστο

Φιλέτο σολομού με σάλτσα πέστο

Η συνταγή για πεντανόστιμο φιλέτο σολομού με σάλτσα πέστο

Υλικά:

4 φέτες σολομού

100ml λευκό κρασί

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

4 κ.σ. έτοιμη σάλτσα πέστο

4 κολοκυθάκια τριμμένα

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάλε κάθε φέτα σολομού σε ένα φύλλο λαδόκολλας, αλατοπιπέρωσε, άλειψε με τη σάλτσα, ράντισε με κρασί και μοίρασε στα πακέτα το ξερό και φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με τα τριμμένα κολοκυθάκια.

Δίπλωσε τις άκρες της λαδόκολλας για να κλείσεις τα πακέτα και ψήσε στους 180°C για 15 με 20 λεπτά.

Σέρβιρε το με σαλάτα από πράσινα φασολάκια και ντοματίνια, dressing ελαιόλαδου, βαλσαμικό ξίδι και βασιλικό.

Θυμήσου πως ο σολομός θέλει ελάχιστο ψήσιμο για να μη στεγνώσει.

πηγή