Ζύμη για Πίτσα!

Ζύμη για Πίτσα!

Εύκολη ζύμη πίτσας.

Υλικά για τη ζύμη:

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φακελάκι ξηρή μαγιά (8 γρ.)

400 ml χλιαρό νερό (όχι πολύ ζεστό)

1 κουτ. γλυκού αλάτι

1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη

2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Υλικά για τη σάλτσα:

3 ντομάτες ώριμες περασμένες απο τον τρίφτη

250 γρ. κίτρινα τυριά

250 γρ. φέτα

ρίγανη

ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Σ’ενα μπωλ προσθέτουμε τα στερεά υλικά και τα ανακατευτούμε καλά. Ρίχνουμε σιγά σιγά το νερό και το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε. Προσοχή στο αλεύρι, δε θέλουμε η ζύμη να σφίξει. Δίνουμε στη ζύμη μας σχήμα μπάλας και τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε για 1 ώρα περίπου να φουσκώσει. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 – 200 °C.  Χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση, αν δε θέλουμε να τη χρησιμοποιήσουμε όλη, βάζουμε την υπόλοιπη ψυγείο. Λαδώνουμε ένα ταψί και βάζουμε μέσα τη ζύμη, την ανοίγουμε με τα δαχτυλά μας. Απλώνουμε τη φρέσκια ντομάτα και τα τυριά με τη φέτα, πασπαλίζουμε με ρίγανη και ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσει ζύμη και να λιώσουν τα τυριά.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση.