Τρουφάκια από μανούρι με κράνμπερις

Τρουφάκια από μανούρι με κράνμπερις

Ένα πανεύκολο ορεκτικό που κλέβει τις εντυπώσεις. Τα αλμυρά τρουφάκια από μανούρι ρολάρονται σε ψιλοκομμένα κράνμπερι και αποκτούν γιορτινή εμφάνιση.

Υλικά:

Τεμάχια: 30

Εκτέλεση:

  1. Για να ετοιμάσουμε τα τρουφάκια από μανούρι με κράνμπερις ξεκινάμε από το προηγούμενο βράδυ και, σε ένα κατσαρόλι, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά. Τραβάμε από τη φωτιά λίγο πριν βράσει.
  2. Χτυπάμε στον πολυκόφτη την κρέμα γάλακτος με το μανούρι για 1 λεπτό σε υψηλή ταχύτητα, μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα.
  3. Προσθέτουμε όσο πιπέρι μάς αρέσει.
  4. Βάζουμε το μείγμα σε μπολ, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 βράδυ, για να πήξει καλά η κρέμα.
  5. Την επομένη πλάθουμε με την πηχτή κρέμα μικρά μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού.
  6. Σε 3 ταψιά απλώνουμε τα κράνμπερις, το σχοινόπρασο και το καρύδι αντίστοιχα.
  7. Βουτάμε το 1/3 από τα μπαλάκια στα κράνμπερις και τα πιέζουμε λίγο για να κολλήσουν επάνω τους.
  8. Κάνουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα τρουφάκια (τα μισά τα περνάμε από το σχοινόπρασο και τα υπόλοιπα από το ψιλοκομμένο καρύδι).