Τιραμισού

Τιραμισού

Το απόλυτο ιταλικό γλυκό που όπως λέει και το όνομά του θα σας “ανεβάσει ψηλά”

(tirare mi su  σημαίνει “σήκωσέ με ψηλά” ή “ανέβασέ με”)

Υλικά:

2 πακέτα τυρί κρέμα

1 πακέτο σαβαγιάρ

1 φυτική σαντιγύ (κουτάκι)

2 φλιτζάνια άχνη

3 φλιτζάνια χλυαρό νερό

4 κουτ. σούπας στιγμιαίο καφέ

2 βανίλιες

λίγο κονιάκ

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Εκτέλεση:

Για την κρέμα: Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα με την άχνη ώσπου ν’ αφρατέψει. Ρίχνουμε τη φυτική σαντιγύ, τη βανίλια και το κονιάκ και συνεχίζουμε το χτύπημα.  Βάζουμε την κρέμα για λίγο στο ψυγείο.

Διαλύουμε τον καφέ μέσα στο νερό και βουτάμε τα μπισκότα μια φορά και τα στρώνουμε στο ταψί. Απο πάνω ρίχνουμε τη μισή κρέμα και συνεχίζουμε με τη δεύετρη στρώση με τα μπισκότα. Στο τέλος βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα και πασπαλίζουμε με το κακάο. Το τιραμισού θα μπει ψυγείο για 2-3 ώρες και έπειτα σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!