Εκπληκτική Τάρτα σοκολάτας με γεύση bitter!
Υλικά για τη βάση:
1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ
4- 5 κουτ. σούπας λιωμένο βούτυρο
Υλικά για τη γέμιση:
500 γρ. κουβερτούρα
400 γρ. κρέμα γάλακτος
λίγο κονιάκ ή λικέρ
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
λίγες νιφάδες λευκή σοκολάτα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Για τη βάση: Χρησιμοποιούμε φόρμα με τσέρκι, ώστε να ξεφορμάρουμε εύκολα την τάρτα. Στο μπλέντερ θρυματίζουμε τα μπισκότα να γίνουν σκόνη και τα ρίχνουμε στη βάση της φόρμας. Προσθέτουμε τις 4 κουτ. σούπας λιωμένο βούτυρο και με ένα κουτάλι στρώνουμε τη βάση των μπισκότων στη φόρμα. Τοποθετούμε στο ψυγείο για να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
Για τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο μπώλ ρίχνουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια και την τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά πάνω απο μια κατσαρόλα με νερό (μέθοδος bain marie) για να λιώσει. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε σιγά σιγά ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Το αφαιρούμε απο τη φωτιά και ρίχνουμε το κονιάκ. Τη σοκολατένια κρέμα μας τη ρίχνουμε πάνω απο τη βάση με τα μπισκότα και βάζουμε ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες, να παγώσει η τάρτα μας.
Ξεφορμάρουμε το τσερκι και βάζουμε την τάρτα σε μια πιατέλα, σερβίρουμε με νιφάδες λευκής σοκολάτας.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση.