Διάσημοι σεφ αποκαλύπτουν το μυστικό για λαχταριστή σαλάτα του σεφ που κρύβεται στην σως που βάζουμε στο τέλος του πιάτου. Η αυθεντική σαλάτα του σεφ, έτσι όπως έχουμε συνηθίσει να την τρώμε στα περισσότερα εστιατόρια έχει μέσα της ένα απίθανο υλικό που δεν πάει το μυαλό σου.
Οπως διαβάζουμε αυτό που πρέπει να κάνεις όταν φτιάχνεις την σως είναι να βάλεις 1 κουταλιά της σούπας ουίσκι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, τα οποία είναι μαγιονέζα, γιαούρτι, κέτσαπ και μουστάρδα.
Υλικά:
5-6 μεγάλα φύλλα μαρούλι
10 ντοματίνια
1 αγγούρι
10 φέτες τυρί γραβιέρα ή γκούντα ή ένταμ ή τσένταρ
10 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα
2 αυγά βραστά
αλατοπίπερο
Για την σως
2/3 κούπας μαγιονέζα
1-2 κουταλιές σούπας γιαούρτι
2 κουταλιές σούπας κέτσαπ
1 κουταλιά σούπας ουίσκι
ελάχιστη μουστάρδα
Εκτέλεση:
Πλένουμε πολύ καλά το μαρούλι και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε μια σαλατιέρα. Πλένουμε τα ντοματίνια και τα βάζουμε κι αυτά στην σαλατιέρα. Καθαρίζουμε και το αγγούρι και το κόβουμε σε κομμάτια και τα βάζουμε στο μπολ. Αλατίζουμε ελάχιστα, και ρίχνουμε και λίγο πιπέρι. Το τυρί και το ζαμπόν, το κόβουμε σε κύβους και τα προσθέτουμε στη σαλατιέρα. Κόβουμε τα βρασμένα αυγά σε τέταρτα και τα τοποθετούμε με το κρόκο προς τα πάνω. Σε ξεχωριστό μπολάκι φτιάχνουμε το ντρέσινγκ, ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί.
Τip: Καλό είναι το ντρέσινγκ να το ρίχνουμε την ώρα που θα σερβίρουμε τη σαλάτα και όχι πολύ νωρίτερα, γιατί νερουλιάζει η σαλάτα.