Συνταγή για νηστίσιμο κανταΐφι

Συνταγή για νηστίσιμο κανταΐφι

Αυτό το νηστίσιμο κανταΐφι είναι ιδανικό για το Πάσχα ή για οποιαδήποτε νηστεία!

Υλικά:

500 γρ. φύλλο κανταΐφι

200 γρ. καρύδια ή αμύγδαλα

200 γρ. ζάχαρη

1 κ.γ. κανέλα

200 ml ελαιόλαδο

200 ml νερό

1 κ.σ. χυμό λεμονιού

250 ml νερό για το σιρόπι

1 φλ. ζάχαρη για το σιρόπι

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία του Κανταΐφιου:

    Ξεκινήστε προθερμαίνοντας το φούρνο στους 180°C. Αν το φύλλο κανταΐφι είναι σφιχτό, το χωρίζετε και το μαλακώνετε με τα χέρια σας. Στη συνέχεια, το απλώνετε σε ένα ταψί. Ραντίστε το φύλλο με το ελαιόλαδο και ανακατέψτε το ελαφρώς έτσι ώστε το λάδι να απορροφηθεί παντού.

  2. Γέμιση:

    Χτυπήστε ελαφρώς τα καρύδια ή τα αμύγδαλα (αν τα χρησιμοποιείτε) και ανακατέψτε τα με τη ζάχαρη και την κανέλα.

  3. Συναρμολόγηση:

    Απλώστε το μείγμα καρυδιών πάνω στο κανταΐφι. Ρολάρετε το φύλλο με τη γέμιση σε ρολό ή το αφήνετε ανοιχτό, ανάλογα με την προτίμησή σας.

  4. Ψήσιμο:

    Ψήστε το κανταΐφι στο φούρνο για περίπου 40-50 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.

  5. Σιρόπι:

    Ενώ το κανταΐφι ψήνεται, ετοιμάστε το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα, βάλτε 250 ml νερό, 1 φλ. ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Βράστε για περίπου 5-10 λεπτά και αφήστε το να κρυώσει.

  6. Σερβίρισμα:

    Όταν το κανταΐφι βγει από το φούρνο και έχει κρυώσει λίγο, περιχύστε το με το κρύο σιρόπι. Αφήστε το να απορροφήσει το σιρόπι και να κρυώσει πριν το σερβίρετε.

καλή απόλαυση!

pic: pinterest