Εύκολο στρούντελ μήλου με σταφίδες και καρύδια.
Υλικά:
1 φύλλο σφολιάτας
80 γρ. σταφίδες
1 μήλο πράσινο
2 μήλα κόκκινα
50 γρ. καρύδια
3 κουτ. σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
2 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
1 κουτ. γλυκού κανέλα
1 κουτ. σούπας αλεύρι
2 κουτ. σούπας μαρμελάδα βερύκοκο
2 κουτ. σούπας βούτυρο
1 κουτ. σούπας φιλέ αμύγδαλου
άχνη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Κόβουμε τα μήλα σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μικρό μπωλ. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, την κανέλα, τις σταφίδες, τα καρύδια, τη μαρμελάδα, το αλεύρι, και το βούτυρο. Παίρνουμε τη σφολιάτα και κατα μήκος βάζουμε το μείγμα με τα μήλα. Κοβουμε σε λωρίδες δεξια και αριστερά. Στη συνέχεια παίρνουμε μια λωρίδα απο τη μια πλευρά και μια λωρίδα απο την άλλη και τις βάζουμε πάνω απο τα μήλα. Συνεχίζουμε κατα μήκος σε όλη τη ζύμη και προσέχουμε τις άκρες να κλείσουν καλά ώστε να μη βγεί η γέμιση κατά το ψήσιμο. Πάνω στη ζύμη ρίχνουμε το φιλέ αμύγδαλου. Σε ένα μακρόστενο ταψί βάζουμε λαδόκολλα και τοποθετούμε το στρούντελ. Ψήνουμε στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ο C – 200 ο C για 30 λεπτά. Μόλις ψηθεί πασπαλίζουμε με άχνη και περιμένουμε λίγο να κρυώσει πριν σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!