Δεν είναι δύσκολο να φτιάξουμε λιμοντσέλο, απλώς έχουμε συνηθίσει να το αγοράζουμε και δεν σκεφτήκαμε πώς θα κάποια στιγμή θα μπορούσαμε να κάνουμε μόνες αυτό το λικέρ.
Υλικά:
10 λεμόνια ακέρωτα
1 λίτρο βότκα, ή τσίπουρο ή ρακή
2 φλιτζάνια ζάχαρη
4 φλιτζάνια νερό
Εκτέλεση:
- Βγάζουμε προσεκτικά τις φλούδες από τα λεμόνια αφού τα έχουμε πλύνει και σκουπίσει πολύ καλά και τα τοποθετούμε σε γιάλινο μπολ με καπάκι. Ρίχνουμε τη βότκα, το τσίπουρο ή τη ρακή κι αφήνουμε το μείγμα για μερικές μέρες σε μέρος σκοτεινό.
- Όταν περάσουν οι μέρες λοιπόν, βράζουμε σε χαμηλή φωτιά τη ζάχαρη με το νερό.
- Το αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε ανακατεύοντας το σιρόπι στο γιάλινο μπολ όπου έχουμε τις φλούδες του λεμονιού με το αλκοολούχο ποτό.
- Το αφήνουμε και πάλι μερικές μέρες, να ωριμάσει, το σουρώνουμε και είναι έτοιμο!
Το λιμοντσέλο σερβίρεται κρύο, σε μικρά ποτηράκια- σφηνάκια. Βάλτε σ΄ένα δίσκο τα ποτηράκια σας και σε μια σαμπανιέρα γεμάτη πάγο το λιμοντσέλο σας και προσφέρετέ το στους καλεσμένους σας μαζί με τα γλυκά.