Μπορούμε να τρώμε κάθε μέρα μια ζεστή σούπα σε ένα μπολ που μπορούμε να αγκαλιάσουμε και με τα δύο μας χέρια. Η σημερινή είναι από τις αγαπημένες μας γιατί είναι εύκολη στην προετοιμασία, έχει υπέροχη γεύση και μπορούμε να την ετοιμάσουμε με τα λαχανικά εποχής.
Υλικά
200 γρ κουνουπίδι
200 γρ μπρόκολο
200 γρ λάχανο
200 γρ κολοκύθα
50 γρ βρασμένα ρεβίθια
50 γραμμάρια βρασμένα φασόλια
50 γρ αρακάς
2 καρότα
2 κοτσάνια σέλινου
1 μάραθο
1 κρεμμύδι
1 πράσο
1 πατάτα
Μυρωδικά της αρεσκείας μας
Σκόρδο
Σαφράν
Μαϊντανός
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Κόβουμε σε κύβους ή κομμάτια και χωρίζουμε το κουνουπίδι και το μπρόκολο σε τούφες. Ύστερα ρίχνουμε 3 κουταλιές της σούπας λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε 1 σκελίδα σκόρδο θρυμματισμένη, μαϊντανό, μυρωδικά και 2 κ γλυκού σαφράν. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το σέλινο, το καρότο, το κρεμμύδι, το μάραθο, το λάχανο, το πράσο και την πατάτα. Ανάβουμε τη φωτιά και σοτάρουμε για περίπου 15 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρόλα βάζουμε αλατισμένο νερό να βράσει. Το προσθέτουμε στα λαχανικά καλύπτοντάς τα κατά 8-10 εκατοστά περίπου. Αφήνουμε να πάρει βράση και μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κουνουπίδι, το μπρόκολο και την κολοκύθα και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε τα όσπρια και βράζουμε μαζί με τα υπόλοιπα για άλλα 5 λεπτά.
Ελέγχουμε την ποσότητα του νερού κατά το μαγείρεμα, προσαρμόζοντάς το ανάλογα με το πώς μας αρέσει η σούπα. Όταν είναι έτοιμη τη γαρνίρουμε όπως θέλουμε, με λίγο λάδι, λίγο πιπέρι και με φρέσκα μυρωδικά ή τριμμένη παρμεζάνα.