Σοκολατόπιτα φανταστική… γιατί αγαπάμε τη σοκολάτα..!
Υλικά:
Για το σιρόπι σοκολάτας:
250 γρ βούτυρο
1 φλ. νερό
1 ½ φλ. ζάχαρη
3/4 φλ. σκόνη κακάο
1 κουτ. της σούπας κονιάκ
1 βανίλια
Για τη ζύμη:
1 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
4 αβγά
Για το γλάσο:
200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
50 γρ σοκολάτα γάλακτος
200 γρ κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Για το σιρόπι σοκολάτας βάζουμε σε ένα μέτριο κατσαρολάκι το βούτυρο, το νερό, τη ζάχαρη και τη σκόνη κακάο και ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το κονιάκ και τη βανίλια και χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά. Σε ένα φλιτζάνι κρατάμε λίγο σιρόπι σοκολάτας και το αφήνουμε στην άκρη.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C και βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί.
Για τη ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το αλεύρι και τα αβγά. Όσο χτυπάμε, προσθέτουμε σιγά-σιγά το σιρόπι, που είναι στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε στο ταψί και ψήνουμε για 20 λεπτά.
Περιχύνουμε με το σιρόπι, που έχουμε κρατήσει και βάζουμε ψυγείο τη σοκολατόπιτα.
Πρίν σερβίρουμε το γλυκό μας ετοιμάζουμε το γλάσο σοκολάτας. Σπάμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μικρό μπολ.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Περιχύνουμε τη ζεστή κρέμα γάλακτος στα κομμάτια σοκολάτας και χτυπάμε μέχρι να λιώσει. Ρίχνουμε πάνω απο την κρύα σοκολατόπιτα το γλάσο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!