Ποιο ψάρι δεν πρέπει να λείπει από το πιάτο μας- Τι πρέπει να ξέρουμε για τον υδράργυρο

Ποιο ψάρι δεν πρέπει να λείπει από το πιάτο μας- Τι πρέπει να ξέρουμε για τον υδράργυρο

Μια ομάδα ειδικών εξηγεί γιατί ο σολομός είναι ένα από τα πιο υγιεινά ψάρια και αναλύει τις διαφορές ανάμεσα στις διαφορετικές ποικιλίες, ώστε να σας βοηθήσει να επιλέξετε την καταλληλότερη

Είναι ευρέως γνωστό και αδιαμφισβήτητο ότι τα ψάρια είναι μια πολύτιμη προσθήκη στη διατροφή σας. Αυτή η διατροφική κατηγορία έχει πολλά οφέλη να προσφέρει στον οργανισμό και την υγεία σας. Φημίζεται για τα καλά λιπαρά που περιέχει, καθώς και τα σημαντικά πλεονεκτήματά της στην υγεία των ματιών. Φυσικά, κάθε ψάρι έχει τα δικά του, ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Για τον δρ. Dariush Mozaffarian, διακεκριμένο καθηγητή και διευθυντή του Food is Medicine Institute του Πανεπιστημίου Tufts, μία από τις καλύτερες επιλογές που μπορείτε να κάνετε είναι ο σολομός. «Τα ψάρια είναι ένα από τα λίγα ζωικά τρόφιμα που συνδέονται σταθερά με οφέλη για την υγεία και ο σολομός βρίσκεται στην κορυφή αυτής της λίστας», λέει χαρακτηριστικά ο ειδικός.

Ο σολομός, όμως, δεν είναι ένα ενιαίο είδος. Υπάρχουν διαφορετικές επιλογές στο εμπόριο και η επιλογή του πιο υγιεινού σολομού δεν είναι τόσο απλή υπόθεση. Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι η διατροφική αξία του σολομού μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το είδος. Υπάρχει, επιπλέον, η δημοφιλής αντίληψη των καταναλωτών ότι ο σολομός ιχθυοτροφείου και ο αλιευμένος διαφέρουν ως προς τα θρεπτικά συστατικά και τα επίπεδα των μολυσματικών ουσιών τους – πεποιθήσεις που εν μέρει υποστηρίζονται από την έρευνα.

πηγή