Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας

Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας

Αφράτο και ζουμερό κέικ, με απίθανη σοκολατένια γεύση και διακριτικό άρωμα εσπεριδοειδών. Ιδανικό για κάθε ώρα της ημέρας!

Υλικά

Μερίδες: 8

Γλάσο

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το νηστίσιμο κέικ σοκολάτας σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα και ανακατεύουμε.
  2. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το γάλα αμυγδάλου, το νερό, τον χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  3. Ρίχνουμε το μείγμα στερεών στο μείγμα υγρών και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή με το μίξερ.
  4. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C και στρώνουμε ένα ταψάκι διαμέτρου 20 εκ. με λαδόκολλα.
  6. Αδειάζουμε το μείγμα, το στρώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε για περίπου 30-35 λεπτά.
  7. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς.
  8. Ρίχνουμε σε ένα μπολάκι την κουβερτούρα και το γάλα αμυγδάλου και λιώνουμε στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί (δηλαδή μέσα σε ένα μπολ που στερεώνουμε σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει) μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.
  9. Απλώνουμε το γλάσο πάνω από το κέικ και σερβίρουμε.

πηγή