Μπακαλιάρος τηγανητός: εύκολη συνταγή για την 25η Μαρτίου

Μπακαλιάρος τηγανητός: εύκολη συνταγή για την 25η Μαρτίου

Ο μπακαλιάρος είναι ένα ψάρι που ταιριάζει στα γευστικά γούστα μικρών και μεγάλων καθώς έχει τη δική του ξεχωριστή νοστιμιά, δεν έχει πολλά κόκκαλα και το φιλετάρισμά του βοηθά στο εύκολο μαγείρεμα.

Υλικά για το κουρκούτι 

500 ml νερό σε θερμοκρασία δωματίου
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
330 ml μπίρα, σε θερμοκρασία δωματίου
18 γρ. ξηρή μαγιά
2 πρέζες κρυσταλλική ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι

Για τον μπακαλιάρο:

1,5 κιλό μπακαλιάρο, φιλέτο χωρίς κόκκαλο
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., για πανάρισμα
Σπορέλαιο, για τηγάνισμα

Για τη σκορδαλιά:

750 γρ. πατάτες, βρασμένες
3 σκ. σκόρδο
175 ml ελαιόλαδο
50 ml ξίδι, από λευκό κρασί
Αλάτι
Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
3 – 4 κλ. μαϊντανό

πηγή