Σπιτικό, δροσιστικό, εύκολο μιλφειγ με άρωμα λεμονιού..!
Υλικά για τη βάση:
2 πακέτα σφολιατίνια εμπορίου
Υλικά για την κρέμα:
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
300 γρ. κρέμα γάλακτος
χυμό απο 2 λεμόνια
ξύσμα απο ένα λεμόνι
Υλικά για τη σαντιγύ:
400 γρ. κρέμα γάλακτος
άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Σε ένα ταψάκι ή μεγάλο μπωλ βάζουμε στη σειρά τα σφολιατίνια.
Χτυπάμε σε ελαφριά σαντιγύ τα 300 γρ. κρέμα γάλακτος. Σε ένα άλλο μπωλ χτυπάμε το ζαχαρούχο με το χυμό λεμονιού και το ξύσμα και το προσθέτουμε στην ελαφριά σαντιγύ και ανακατεύουμε προσεκτικά να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Το ρίχνουμε πάνω απο τα σφολιατίνια. Και πάνω απο την κρέμα στρώνουμε πάλι μια σειρά σφολιατίνια.
Ετοιμάζουμε τη σαντιγύ: χτυπάμε τα 400γρ. κρέμα γάλακτος να γίνουν σαντιγύ και την απλώνουμε πάνω απο τη 2η στρώση με τα σφολιατίνια. Σπάμε σε μικρά κομμάτια τα σφολιατίνια που περίσεψαν και τα ρίχνουμε πάνω απο τη σαντιγύ. Στο τέλος πασπαλίζουμε με άχνη. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!