Μελομακάρονα με σιρόπι μελιού

Μελομακάρονα με σιρόπι μελιού

Σπιτικά μελομακάρονα με γεύση χρυσαφένιων Χριστουγέννων! Δοκιμάστε τη συνταγή με το σιρόπι μελιού που κάνει τη διαφορά στη γεύση και μας θυμίζει όμορφες γιορτινές αναμνήσεις!

Υλικά:

150 γρ. ζάχαρη

200 γρ. λάδι ελαφρύ (σπορέλαιο)

50 γρ. ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας κονιάκ (προεραιτικό)

1 + 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα και γαρύφαλλο σε σκόνη

680-700 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

1 κουτ. γλυκού baking powder

χυμό απο ένα πορτοκάλι

1 κουτ. γλυκού σόδα φαγητού

Υλικά για το σιρόπι:

300 γρ. νερό

200 γρ. μέλι

200 γρ. ζάχαρη

2 φλούδες πορτοκαλιού

καρύδια για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε σ’ ένα μπωλ τη ζάχαρη, το λάδι, το κονιάκ, την κανέλα, το γαρίφαλο και τη σόδα διαλυμένη στο χυμό πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε με το χέρι ή στον κάδο του μίξερ με το εξάρτημα (φτερό). Στη συνέχεια ρίχνουμε το σιμιγδάλι, το μισό αλεύρι και το baking powder. Ζυμώνουμε απαλά το μείγμα και προσθέτουμε σιγά – σιγά και το υπόλοιπο αλεύρι. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη θα είναι μαλακή και θα την πλάσουμε σε ότι σχήμα θέλουμε. Τοποθετούμε τα μελομακάρονα σε ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 – 200  ο C για 25-30 λεπτά.

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Στη διάρκεια που τα μελομακάρονα μας ψήνονται , ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα και βράζουμε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Σιροπιάζουμε τα μελομακάρονα ζεστά (όχι καυτά) και πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι!

Καλή επιτυχία και Χαρούμενες Γιορτές!