ΚΙΣ ΛΟΡΕΝ

ΚΙΣ ΛΟΡΕΝ

Η quiche Lorraine είναι Γαλλική αλμυρή τάρτα με φανταστική γεύση!

 Υλικά για τη ζύμη:

200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1/2 κουτ. γλυκού αλάτι

4-5 κουτ. σούπας νερό

Υλικά για τη γέμιση:

200 γρ. μπέικον ή ζαμπον

100 γρ. γραβιέρα ή κεφαλοτύρι

20 γρ. βούτυρο

3 αυγά

250 γρ. γάλα

2 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος

2 κουτ. τυρί κρέμα

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση για τη ζύμη: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ και ζυμώνουμε. Σε μία βουτυρωμένη φόρμα για τάρτα απλώνουμε τη ζύμη και με ενα πιρούνι τρυπάμε την επιφάνεια της. Ψήνουμε τη ζύμη για 20 λεπτά περίπου, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C.

Εκτέλεση για τη γέμιση: Ρίχνουμε σε ένα μπωλ το βούτυρο, τα αβγά, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός. Στο τέλος προσθέτουμε το κεφαλοτύρι.

Στη ψημένη βάση της τάρτας απλώνουμε τις φέτες του ζαμπόν και περιχύνουμε με το μείγμα της γέμισης. Ψήνουμε την τάρτα για 20-25 λεπτά στους 180 – 200 °C.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!