κεικ με αμύγδαλα και σοκολάτα

κεικ με αμύγδαλα και σοκολάτα

Η συνταγή είναι πανεύκολη και λαχταριστή! Το κεικ έχει κρούστα απο αμύγδαλα και σοκολάτα!

Υλικά:

250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

400 γρ. ζάχαρη

1 βανίλια

χυμό ενός πορτοκαλιού

4 κουτ. σούπας κακάο

4 αυγά

50 γρ. αμύγδαλα αλεσμένα

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Επικάλυψη:

50 γρ. λιωμένη λευκή σοκολάτα

50 γρ. λιωμένη κουβερτούρα

3 κουτ. σούπας φιλέ αμύγδαλου

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Εκτέλεση:

Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τη βανίλια, λιωμένο βούτυρο και το χυμό πορτοκαλιού. Σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι και το κακάο. Στο τέλος με μια μαριζ ανακατεύουμε το μείγμα και προσθέτουμε τα αλεσμένα αμύγδαλα. Το μεταφέρουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και πασπαλίζουμε με το φιλέ αμύγδαλου. Ψήνουμε στους 180 °C για 45 λεπτά περίπου.  Αφού ψηθεί το κεικ σερβίρουμε με τις λιωμένες σοκολάτες.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση