Καραμελωμένα καρύδια

Καραμελωμένα καρύδια

Τραγανό γλυκό σνακ για όλες τις ώρες! Επίσης είναι υλικό που συνοδεύει τις πράσινες σαλάτες. 

Υλικά:

1/4 του φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη

Μια πρέζα αλάτι

1 φλιτζάνι καρυδόψυχα

Εκτέλεση:

Σ΄ ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη και το αλάτι. Βράζουμε λίγο νερό σε ένα κατσαρολάκι και ρίχνουμε μέσα τα καρύδια για 2-3 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε τα καρύδια μέσα στο μπολ και τα καλύπτουμε με το μείγμα της ζάχαρης.

Στρώνουμε τα καρύδια σε ταψάκι με λαδόκολλα και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσει για περίπου 10 με 15 λεπτά. Αφού κρυώσουν σερβίρουμε.