Δροσιστική σαλάτα για να συνοδεύσει τα καλοκαιρινά μας γεύματα!
Υλικά
- 1/2 φλιτζάνι φράουλες, πλυμένες κομμένες στα τέσσερα
- 2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 1/4 κ.γ. πιπέρι
- 2 ματσάκια ρόκα, πλυμένη, στεγνωμένη και κομμένη
- 1/2 φλιτζάνι καβουρδισμένα πεκάν (ή καρύδια)
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε τις φράουλες με 1 κουταλιά της σούπας ξύδι βαλσάμικο κι άφησέ τες 5 έως 10 λεπτά.
- Σε ένα μικρό μπολ, χτύπα ελαφρά τη μια κουταλιά ξύδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά να γίνουν μια σάλτσα.
- Σ’ ένα μεγάλο μπολ πρόσθεσε τη ρόκα και απο πάνω τις φράουλες με τους ξηρούς καρπούς. Στο τέλος ρίξε τη σάλτσα.
Καλή όρεξη