Γρανίτα καρπούζι με λάιμ

Γρανίτα καρπούζι με λάιμ

Αν θέλετε να… επιβιώσετε γλυκά στη ζέστη του καλοκαιριού, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε αυτή την παγωμένη γρανίτα από καρπούζι και λάιμ με τα πιο απλά υλικά που γίνεται όσο πιο γρήγορα και πανεύκολα μπορείτε να φαντασθείτε!

Υλικά για 4 άτομα:

  • 1/4 φλ. του τσαγιού ζάχαρη
  • 3 κ.σ. νερό
  • 2 λάιμ
  • τον χυμό και το ξύσμα 1 μικρό καρπούζι (3 φλ. του τσαγιού πολτός)

Εκτέλεση:

  • Σε αντηκολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το νερό, τον χυμό από τα λάιμ και τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά, ώσπου να λιώσει η ζάχαρη και να πάρουμε ένα παχύ ομοιόμορφο μείγμα.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει. Στο μεταξύ, καθαρίζουμε από τις φλούδες και τα κουκούτσια το καρπούζι και το κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
  • Χτυπάμε το καρπούζι στο μπλέντερ μέχρι να γίνει πολτός και το προσθέτουμε στο σιρόπι μαζί με το ξύσμα των λάιμ.
  • Το βάζουμε σε ένα δοχείο και το τοποθετούμε στην κατάψυξη να παγώσει. Ανά μισή ώρα ανακατεύουμε τη γρανίτα με ένα πιρούνι, ώστε να παγώσει ωραία και να γίνει αφράτη.

Σημείωση: Αν θέλετε να την κάνετε… πιο δυνατή, προσθέτετε λίγη βότκα ή τεκίλα.

πηγή