Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή!
Υλικά:
1,5 κιλό γαρίδες
400 γρ. άσπρο ψωμί
2 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γρ. σπαράγγια κομμένα
1 μικρό μαρούλι
1 αβοκάντο κομμένο
Ντρεσιγκ εσπεριδοειδων:
1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
1/3 φλιτζανιού χυμό πορτοκαλιού
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1/4 φλιτζανιού μαγιονέζα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξύδι
1 κ.σ. μέλι
1 σκελίδα σκορδο ψιλοκομμένη
Χτυπήστε στο μπλέντερ όλα τα υλικά ώσπου να γίνει το ντρεσιγκ.
Εκτέλεση:
Καθαρίστε τις γαρίδες, αφήνοντας τις ουρές. Σε ένα μπολ ανακατέυουμε 1/4 φλιτζανιού απο το ντρεσιγκ εσπεριδοειδών μαζί με τις γαρίδες και τις βάζουμε ψυγείο για 10 λεπτά.
Αφαιρέστε την κόρα απο το ψωμί και κόψτε το σε κύβους 2 εκ. Ανακατέψτε το ψωμί με το ελαιόλαδο και απλώστε σε ταψί και ψήστε σε μέτριο φούρνο για περίπου 15 λεπτά, ώσπου να ροδίσει το ψωμί και να γίνουν τραγανά κρουτόν.
Βράστε τα σπαράγγια να μαλακώσουν και μετά τα πλένετε με κρύο νερό και αφήστε να στραγγίσουν.
Βγάζουμε τις γαρίδες απο το ψυγείο και αφαιρούμε το ντρεσιγκ απο το μπολ. Ψήστε τις γαρίδες σε σχαροτήγανο ή στο γκριλ ώσπου να ροδίσουν.
Ανακατέψτε απαλά σε μεγάλο μπολ τις γαρίδες με τα κρουτόν, τα σπαράγγια, το μαρούλι, το αβοκάντο και το υπόλοιπο ντρεσιγκ εσπεριδοειδών.
καλή απόλαυση!