H φανουρόπιτα είναι η πίτα που προσφέρεται την ημέρα της γιορτής του Αγίου Φανουρίου, στις 27 Αυγούστου.
Υλικά:
3 φλιτζάνια αλεύρι
1 φλιτζάνι ζάχαρη + 2 κουτ. σούπας
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1 κουτ. γλυκού κανέλα
100 γρ. καρύδια
100 γρ. σταφίδες
λίγο κονιάκ
1+1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
2 κουτ. γλυκού σόδα φαγητού
άχνη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπωλ ανακατέυω τα στερεά υλικά. Το αλέυρι, ζάχαρη, κανέλα, σταφίδες και καρύδια. Σε ένα φλιτζάνι ανακατέυω το χυμό πορτοκαλιού με τη σόδα, θα αφρίσει το μείγμα και θα το ρίξουμε στο μπωλ με τα στερά υλικά. Ανακατέυω με μια ξύλινη κουτάλα και προσθέτω το ηλιέλαιο και το κονιάκ.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο 180 °C για 45-50 λεπτά. Πασπαλίζω με άχνη το γλυκό μου και σερβίρω!
Καλή απόλαυση