Το αβγό είναι η πληρέστερη φυσική πηγή θρεπτικών στοιχείων, καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, B6, B12, D και Ε, αλλά και σε φυλλικό οξύ, χολίνη, σίδηρο, ασβέστιο, σελήνιο, αντιοξειδωτικά και ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα.
Το αβγό περιέχει υψηλής αξίας πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όλα τα στοιχεία δηλαδή που είναι απαραίτητα για μια υγιεινή μεσογειακή διατροφή.
Δείτε παρακάτω πώς ωφελείται η υγεία από την κατανάλωση αυγών:
- Συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος
- Προκαλούν κορεσμό και βοηθούν στον έλεγχο του βάρους
- Συμβάλλουν στη σωστή ανάπτυξη του εμβρύου στη διάρκεια της εγκυμοσύνης
- Αποκαθιστούν τον μυϊκό ιστό και περιορίζουν την απώλεια μυϊκής μάζας
- Έχουν ευεργετική επίδραση στην εγκεφαλική λειτουργία
- Ενισχύουν την όραση και προλαμβάνουν την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας