Εύκολη και σπιτική μαρμελάδα σύκο! Δοκιμάστε τη!
Υλικά:
1 κιλό σύκα
500 γρ. ζάχαρη
1/2 χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τα σύκα. Τα τοποθετούμε σε ένα μπωλ και τα περιχύνουμε με τη ζάχαρη. Τα αφήνουμε για μισή μέρα. Μπορείτε να τα ετοιμάσετε απο το βράδυ και να συνεχίσετε τη συνταγή το επόμενο πρωι.
Στη συνέχεια τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.
Αποσύρουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
Μοιράζουμε τη μαρμελάδα στα βάζα. Αφού κρυώσει η μαρμελάδα μπορεί να συνοδέψει φέτες φρέσκου ψωμιού, κέικ ακόμα και πιατέλες με τυριά.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!