Ο σολομός είναι ένα από τις πιο ωφέλιμες τροφές. Επίσης, αποτελεί ένα από τα πιο νόστιμα ψάρια. Σε αυτήν την συνταγή που σας έχουμε σήμερα, ο ο σολομός συνοδεύεται από δροσερή σάλτσα γιαουρτιού με άνηθο. Δοκιμάστε και θα δείτε πόσο καλή είναι..
Υλικά:
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 2-3 φιλέτα σολομού
- αλάτι και πιπέρι
- φρέσκος άνηθος – όσος θέλετε – ψιλοκομμένος
- 1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού και λίγο ξύσμα λεμονιού
- Ένα κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι με 10% λιπαρά
Εκτέλεση:
-
Ρίξτε αλάτι και πιπέρι στα φιλέτα σολομού. Ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Όταν είναι αρκετό ζεστό προσθέστε τον σολομό και μαγειρέψτε για 5 λεπτά. Γυρίστε και μαγειρέψτε και από την άλλη μεριά για 2-5 λεπτά. Αφαιρέστε από την φωτιά και αφήστε στην άκρη.
-
Προσθέστε το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, και τον άνηθο σε ένα μικρό μπολ. Ανακατέψτε καλά και ρίξτε λίγο αλάτι εάν θέλετε.
-
Ρίξτε την σάλτσα πάνω από τα κομμάτια σολομού. Για ντεκόρ, τοποθετήστε μία λεπτή φέτα λεμονιού σε κάθε φιλέτο, όπως στις φωτογραφίες.
Καλή όρεξη!