Αλμυρό κέικ!

Αλμυρό κέικ!

Εύκολο, γρήγορο αλμυρό κέικ που θα απολαύσει όλη η οικογένεια!

Υλικά:

2 αυγά

1 φλιτζάνι γάλα

125 γρ. βούτυρο λιωμένο

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

150γρ. baking powder

100 γρ. ανθότυρο

100 γρ. φέτα

100 γρ. γραβιέρα

5 φέτες ζαμπόν σε κύβους

1/2 κουτ. γλυκού αλάτι

λίγο πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Σ’ ένα μπωλ ανακατεύουμε το γάλα, τα αυγά, το βούτυρο με σύρμα χειρός, προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder, αλάτι και πιπέρι. Θα γίνει μια μαλακή ζύμη, σιγά σιγά θα προσθέσουμε τα τυριά και το ζαμπόν. Θα ανακατέψουμε απαλά με ένα κουτάλι το μείγμα. Τοποθετούμε σε φόρμα τη ζύμη, αφού πρώτα τη βουτηρώσουμε και την αλευρώσουμε, όπως κάνουμε και στα γλυκά κέικ. Ψήνουμε για 45′ – 50΄ λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους  180 – 200 °C. Μπορούμε επίσης να μοιράσουμε τη ζύμη σε ατομικές θήκες ψησίματος για να γίνουν ατομικά αλμυρά κεκάκια.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση.