Εύκολη συνταγή για σοκολατάκια με χουρμάδες

Εύκολη συνταγή για σοκολατάκια με χουρμάδες

Μία πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για λαχταριστά σοκολατάκια με 2 μόνο υλικά.

Τα σοκολατάκια σε μέγεθος μπουκίτσας είναι η ιδανική επιλογή όταν θέλουμε να ικανοποιήσουμε τις γλυκές μας λιγούρες χωρίς να λιγωθούμε ή να παρεκτραπούμε. Ιδανικά επίσης για ένα γλυκό κέρασμα που θα συνοδέψει τον καφέ ή το τσάι των καλεσμένων σας.

Κάνοντας μια έρευνα στο διαδίκτυο εμείς βρήκαμε μία συνταγή του Σεφ Δημήτρη Μακρυνιώτη για τις πιο εύκολες και νόστιμες μπουκιές σοκολατάς που μπορείτε να φανταστείτε. Το μυστικό συστατικό σίγουρα θα σας εκπλήξει…

Υλικά

  • 250 γρ. κλασική κουβερτούρα
  • 10 χουρμάδες
  • 100 ml καυτό νερό

Εκτέλεση

  • Αφαιρούμε από τους χουρμάδες το κουκούτσι και τους βάζουμε σε καυτό νερό για μερικά λεπτά.
  • Στη συνέχεια, κόβουμε την κουβερτούρα μας σε πολύ μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μεγάλο μούλτι, μαζί με τους χουρμάδες και 100 ml καυτό νερό.
  • Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
  • Έπειτα, γεμίζουμε με το μείγμα μας μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και μοιράζουμε σε μικρά φορμάκια σιλικόνης ή εναλλακτικά σε μικρές φόρμες μάφιν.
  • Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 1 ώρα και αμέσως μετά ξεφορμάρουμε.
  • Τα διατηρούμε στη συντήρηση.

πηγή